Til hovedinnhold

Varmekabler i gang

Det er ikke bare på vinteren det er greit å ha ei varm gang. Varmekabler i gangen vil være nyttig hele året rundt.

Derfor bør du ha varmekabler i gangen

  • Lun og god varme er det første du møter når du kommer hjem

  • Vann fra sko og jakker tørker raskere opp i ei varm gang, enn i ei kald gang

  • Dersom du har fliser er det positivt for fugemassen mellom flisene

Har du fliser i gangen kan det fort bli kaldt dersom du ikke har varmekabler. Det er mye hyggeligere å ta av seg skoene og stå på et varmt gulv, enn et iskaldt gulv.

Viktig å tenke på med varmekabler i gangen

I rom som gang og garderobe benyttes det høyere effekter (W/m²) enn i andre oppholdsrom som for eksempel i stue og kjøkken.

Krav og regler

Legging av varmekabler må gjøres av elektriker. Installasjonen gjøres i henhold til kravene i NEK 400 og gulvleverandørens anvisninger.

Overgulv

De ulike overgulvstypene har også forskjellige krav. Det finnes blant annet krav til makstemperatur og effekt. Skal du for eksempel ha fliser i gangen vil du kunne ha høyere varme enn om du for eksempel skal ha parkett. Spør våre elektrikere dersom du er i tvil.

Termostat

Du må alltid benytte termostat i forbindelse med varmekabler. Det er mange typer du kan velge mellom fra veldig smarte til svært enkle termostater.

Med å bruke smart termostat, eller termostat med tidsstyring, kan du enkelt spare strøm ved å regulere temperaturen i gangen. For eksempel om du skal på ferie eller bort ei helg, kan du skru ned temperaturen for å ikke bruke unødvendig med strøm.

Virker ikke varmekablene i gangen?

Dersom varmekablene ikke virker kan du kontakte våre elektrikere. De foretar en feilsøking som vil avdekke hvor feilen ligger.

Det hender at feilen ligger i termostaten og ikke varmekablene. Det kan derfor være lurt å sjekke termostaten først. Det kan elektrikeren finne ut av før du velger å eventuelt bytte ut varmekablene.

Bestill installasjon eller befaring

Er du klar til å bestille installasjon av varmekabler i gangen eller ønsker du befaring først? Våre elektrikere hjelper med råd og montering.

Finn elektriker nå